LEHTIEN JAKELU

 

Kuinka voin tehdä osoitteenmuutoksen?

Väestötietojärjestelmään tulleet vakituiset osoitteenmuutokset päivittyvät meille noin kerran viikossa. Suosittelemmekin sinua tekemään virallisen muuttoilmoituksen maistraattiin tai postiin hyvissä ajoin.

Jos osoitteenmuutos on kiireellinen tai se on väliaikainen, sinun kannattaa tehdä osoitteenmuutos ilmoittaa siitä suoraan asiakaspalveluumme.

 

Olen tehnyt virallisen osoitteenmuutoksen, mutta lehti ei tule uuteen osoitteeseen. Miksi? 

Väestötietojärjestelmän vakituiset osoitteenmuutokset päivittyvät meille noin kerran viikossa.

Jos olet tehnyt osoitteenmuutoksen alle 1–2 viikkoa ennen lehden ilmestymispäivää, vanha osoitteesi on jo ehditty toimittaa painoon. Seuraavan lehden pitäisi tulla uuteen osoitteeseesi.

Huomaathan, että posti ei automaattisesi lähetä vanhaan osoitteeseesi saapuneita lehtiä uuteen osoitteeseesi, vaan tästä pitää tehdä postin kanssa erillinen sopimus.

 

Onko mahdollista keskeyttää lehden jakelu väliaikaisesti?

Kyllä. Muistathan ilmoittaa väliaikaisesta jakelun keskeytyksestä asiakaspalveluun noin 2–3  viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa. Keskeytyksen jälkeen tilausjaksosi pitenee jakelematta jääneiden numeroiden verran.

Huomioithan, että jakelun keskeytys ei keskeytä laskutusta.

 

Onko jakelu mahdollista siirtää toiseen osoitteeseen?

Kyllä. Muistathan ilmoittaa lehden siirrosta toiseen osoitteeseen asiakaspalveluun noin 2–3  viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa.

Posti on osassa alueita ottanut käyttöön koneavusteisen lajittelun, joka edellyttää, että lehden saaja on jakeluosoitteen varsinainen asukas tai hän on tehnyt rinnakkaisosoitemuutoksen lehden väliaikaiseen jakeluosoitteeseen.
Jos meiltä lähtevä lehden jakeluosoite ei vastaa Postin tiedossa olevaa osoitetta, koneavusteinen lajittelu ei tunnista osoitetta ja lehti ei saavu perille. Varmistathan siis että olet postin saajana myös toisessa osoitteessasi.

Minulla on voimassa oleva tilaus, miksi en ole saanut lehteä tai miksi se tulee myöhässä?

Mahdollisia syitä valitettaville jakeluhäiriölle ovat muun muassa lajittelu- ja jakeluvirheet, haasteelliset sääolosuhteet tai virheelliset osoitetiedot. Nämä tilanteet ovat aina tapauskohtaisia ja useimmiten yksittäisiä.

Epäselvissä ja toistuvissa tapauksissa kannattaakin olla yhteydessä asiakaspalveluumme tilanteen selvittämiseksi.

Lehden jakelu voi katketa myös siksi, että maksu tilauksesta ei ole saapunut meille tai kohdistunut oikein. Näissä tilanteissa lehden jakelu saattaa katketa, kunnes lasku on maksettu. Huomioithan, että laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

 

Milloin seuraava lehti ilmestyy? 

Viikkolehtemme Katso ja Seiska ilmestyvät joka perjantai, poikkeuksena juhlapyhät ja kaksoisnumerot.

 

Miksi saan lehden joka toinen viikko perjantaina ja joka toinen torstaina?

Posti on siirtynyt osassa Suomea vuoropäiväjakeluun, jossa päiväpostia jaetaan samalla postinumeroalueella vuoroviikoin eri päivinä.

Seiskaa ja Katsoa jaetaan jatkossa kahtena päivänä viikossa, riippuen oman alueesi postin jakelusta. Jakopäivät tulevat olemaan torstai ja perjantai.