Aller perustaa oman tv-tuotantoyhtiön

Aller Studios Oy erikoistuu liikkuvan kuvan tuotantoihin ja etenkin julkisuudesta tuttujen henkilöiden reality-sarjoihin, true crime -genreen ja viihdeformaatteihin. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Joni Soila 17.1. alkaen.


Aller Studiosin toimitusjohtaja Joni Soila (kuva: Sami Wilenius)

Media- ja markkinointiyhtiö Allerin strategiana on kasvattaa digitaalista liiketoimintaa, ja yhtiö laajentaakin nyt toimintaansa liikkuvan kuvan tuotantoihin. Uuden Aller Studiosin tuotannot ovat B2B-liiketoimintaa, jossa liikkuvan kuvan produktiot, kuten reality- ja viihdeformaatit, tuotetaan tv-sarjoja esittäville kanaville ja suoratoistopalveluille.

”Liikkuvan kuvan sisältöjen kulutus on valtavassa kasvussa, ja haluamme Aller Studiosin kanssa olla kehityksessä mukana. Aller Media panostaa strategiansa mukaisesti median digitalisaatioon, ja videotuotannot kuuluvat vahvasti siihen. Journalististen sisältöjen ja viihteen osaajina tämä on meille kiinnostava uusi askel”, kommentoi Allerin toimitusjohtaja Mikael Makkonen.

Aller Studiosin toimitusjohtajaksi nimitetyllä Joni Soilalla (48) on yli 10 vuoden kokemus tv-viihteen tekemisestä. Hän on toiminut muun muassa ohjaaja-käsikirjoittajana Big Brotherissa ja tuottajana useissa kansainvälisissä tv-formaateissa Suomessa. Soila siirtyy Allerille tuotantoyhtiö Solar Republicista, missä hän on toiminut tuottajana vuodesta 2018.

Soila on viime vuosina konseptoinut ja tuottanut useita laajoja yleisöjä houkutelleita sarjoja, kuten Katiskan, Sofian Salaisuudet, Veijo Baltzarista kertovan Lahkon ja Peter Nygård – Naamion takana -sarjan. Soila on aiemmin työskennellyt Allerilla toimittajana ja Seiskan vastaavana päätoimittajana sekä Katson vastaavana päätoimittajana A-lehdillä ja Allerilla.

”Katsojat haluavat koko ajan enemmän kiinnostavaa sisältöä, ja eri alustojen on vastattava tähän suureen tarpeeseen. Uskon, että esimerkiksi true crime ja julkkiksiin liittyvät ajankohtaiset hittisarjat lisääntyvät jatkossa entisestään. Tällaisten sarjojen kehittäminen ja tuottaminen edellyttää vahvan sisällöllisen osaamisen lisäksi nopeaa reagointikykyä ja käsitystä siitä, mitä katsojat juuri nyt haluavat. Näillä vahvuuksilla Aller Studios starttaa”, kommentoi Aller Studiosin toimitusjohtaja Joni Soila.