Aller Studios tuottaa dokumenttisarjan Matti Nykäsestä MTV:lle

”Matti Nykänen – Elämä on laiffii” on kuusiosainen dokumenttisarja maailman kaikkien aikojen menestyksekkäimmästä mäkihyppääjästä ja tämän tapahtumarikkaasta elämästään.

 

Kuva: Aller Media

 

Matti Nykänen (1963–2019) tuli tunnetuksi mäkihyppääjänä vuonna 1981, jolloin hän voitti nuorten maailmanmestaruuden sekä aikuisten Suomen-mestaruuden. Nykänen voitti urallaan yhteensä viisi olympiamitalia, 14 maailmanmestaruusmitalia ja 22 Suomen-mestaruusmitalia. Urheilu-uran jälkeen Nykänen pysyi median otsikoissa värikkään yksityiselämänsä ja tempaustensa vuoksi. Hän oli naimisissa kuusi kertaa, teki uraa stripparina ja laulajana sekä sai useita rikostuomioita.

Sarjaan on haastateltu kymmeniä Matti Nykäsen läheisiä, tuttavia ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta, ja sitä on kuvattu useassa Euroopan maassa. Sarjassa nähdään aiemmin julkaisematonta materiaalia Nykäsestä.

Ohjelman konseptin on kehittänyt Aller Studiosin vastaava tuottaja Joni Soila, ja sarjan ohjaa Sami Kieksi, joka on dokumenteillaan saanut muiden muassa tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ja Kultainen Venla -palkinnon.

”Olen erittäin vaikuttunut ohjaaja Sami Kieksin otteesta tämän monumentaalisen aiheen äärellä. Matti Nykäsestä piirtyy erittäin mielenkiintoinen kuva henkilönä, joka ehti olla monessa mukana elämänsä aikana. Dokumentin äärellä on myös hieman hämmentävää tajuta, kuinka paljon Nykänen on mediassa esillä omana aikanaan,” pohtii MTV:n draama- ja kehityspäällikkö Jani Hartikainen.

”Matti Nykänen oli yksi mielenkiintoisimmasta suomalaisista henkilöistä, joka herätti tunteita niin mäkihyppymenestyksellään kuin tempauksillaankin. Kaikki tuntevat mediassa nähdyn Matin, mutta tällä dokumenttisarjalla haluamme antaa syvällisemmän kuvan Matin elämästä niiden ihmisten kautta, jotka hänen elämässään olivat läsnä. Näytämme katsojille sen Matin, jonka läheiset tunsivat”, kommentoi sarjan vastaava tuottaja Joni Soila.

Matti Nykänen – Elämä on laiffii esitetään MTV:llä syksyllä.

Tuotantoyhtiö Aller Studios kehittää ja tuottaa viihde- ja dokumenttisarjoja tv-kanaville ja suoratoistopalveluille. Vuonna 2022 perustetun yhtiön ensimmäinen tuotanto oli Pako – Janne ”Nacci” Tranbergin tarina. Aller Studios kuuluu mediayhtiö Aller Media Oy:öön.

Lisätietoa:

Vastaava tuottaja
Joni Soila
[email protected]