Suomen suurin keskusteluyhteisö Suomi24 mukana SuomiAreenassa

Suomi24 vie kansalaiskeskustelun Porin SuomiAreenalle ja haastaa ihmiset miettimään, miten jokainen voisi vaikuttaa parempaan keskustelukulttuuriin.

Suomi24:n ja SuomiAreenan logot

Suomi24 avaa SuomiAreena-viikkonsa merkittävällä ja ajankohtaisella aiheella: mistä vihapuhe kumpuaa ja miten luoda hyviä kohtaamisia verkossa.

Porin SuomiAreenan ensimmäisenä päivänä 15.7. Suomi24 järjestää asiantuntijapaneelin aiheesta verkkokeskustelun etiikka: mitä ihmisyydelle tapahtuu netissä ja kuinka voimme tukea empatiaa?

Paneelissa pohditaan muun muassa sitä, mitä ihmisen aivoissa tapahtuu verkkokohtaamisissa ja miten keskustelukulttuurista voitaisiin rakentaa yhdessä parempaa. Aihetta on tutkinut muun muassa paneeliin osallistuva aivotutkija Katri Saarikivi, jonka mukaan ymmärtämällä empatiaa on mahdollista suunnitella parempia digitaalisia vuorovaikutusympäristöjä.

Verkkokeskustelun etiikka -paneelin vetää toimittaja ja Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi, keskustelemassa ovat Saarikiven lisäksi tutkijat Auli Harju ja Mika Pantzar, tubettaja Vinkare, bloggaaja Veera Korhonen sekä sovittelujournalisti Noora Kettunen. Paneelikeskustelua voi seurata SuomiAreena-palstalta tai striiminä MTV.fi-sivustolla.

Lisäksi Suomi24 tuo suomalaiset yhteen asiantuntijoiden kanssa arkielämää koskettavien ja ajankohtaisten aiheiden tiimoilta paikan päällä SuomiAreenalla sekä verkossa.

Suomi24 järjestää Kysy mitä vain -verkkotapahtumia eri aihepiireistä: eräilystä, koirista, työttömyysrahasta ja groomingista. Porissa asiantuntijoille voi esittää kysymyksiä paikan päällä ja verkossa Suomi24-keskusteluissa. Asiantuntijoina ovat Metsähallitus, Evidensia eläinlääkärit, YTK sekä Pelastakaa Lapset.

Suomi24 on toiminut suomalaisten yhteisenä keskustelualustana jo parinkymmenen vuoden ajan. Sen keskustelupalstoilla käy kuukausittain 2,2 miljoonaa kävijää eli lähes joka toinen suomalainen. Käyttäjätutkimusten perusteella yhteisön suosio perustuu mahdollisuuteen ilmaista anonyymisti mielipiteitään ilman leimautumisen pelkoa. Suosituimmat keskustelunaiheet ovat yhteiskunta, suhteet ja paikkakunnat.

 

Verkkokeskustelun etiikka -paneeli ma 15.7. klo 13–14

Kysy mitä vain -tilaisuudet 15.–19.7.

Suomi24 SuomiAreenassa: ohjelma