Lidl Suomi valitsi sisältö­kumppanikseen Aller Ideasin

Strategisen yhteistyön tavoitteena on kehittää Lidlin monikanavaista omaa mediaa ja luoda Suomen tunteita herättävimmät kaupan ruokasisällöt.

Aller Media Oy:n journalistiseen sisältömarkkinointiin ja omaan mediaan erikoistunut yksikkö Aller Ideas vastaa Lidl Suomen oman median strategisesta kehittämisestä sekä monikanavaisen sisällöntuotannon suunnittelusta ja toteutuksesta.

Sisältöyhteistyöhön kuuluu muun muassa Liedellä-asiakaslehden tuottaminen sekä digitaaliset sisällöt Lidl.fi-sivustolle, reseptipankkiin ja sosiaalisen median kanaviin.

”Lidl on Suomen päivittäistavarakentässä kiinnostava ja yllättävä toimija, joka ei pelkää herättää tunteita. On erittäin hienoa päästä tekemään Lidlin asiakkaiden arkea ilostuttavia ja helpottavia sisältöjä sekä kehittämään Lidlin omaa mediaa samalle kunnianhimoiselle tasolle, jolla Lidlin liiketoimintaa ja muuta markkinointia jo tehdään”, iloitsee Aller Ideas -yksikön vetäjä, liiketoimintajohtaja Niina Korhonen.

”Yhdessä Lidlin kanssa luotu sisältöstrategia takaa, että Liedellä-median sisällöt ovat kaupallisesti vaikuttavia ja tavoittavat juuri oikealla tavalla Lidlin monipuolisen asiakaskunnan sekä uudet asiakkaat. Hakukoneoptimoitujen ruoka- ja sesonkisisältöjen avulla kasvatamme Lidlin näkyvyyttä digikanavissa. Lisäksi paljon hienoja tarinoita on vielä kerrottavana esimerkiksi Lidlin vastuullisista teoista sekä upeasta, trendejä luovasta tuotevalikoimasta”, Korhonen jatkaa.

Lisää ruoan ja kaupan ympärillä käytävää keskustelua

Sisältökokonaisuuteen kuuluu olennaisena osana konseptiuudistuksen läpikäynyt, suosittu Liedellä-printtilehti. Liedellä-lehden painosmäärä on 300 000 kappaletta, ja lehti on saatavilla ilmaiseksi Lidl-myymälöistä. Nyt myymälöissä oleva syksyn numero on Aller Ideasin uudistama.

”Olen superinnoissani lehden uudesta konseptista, jossa on tuotteiden ja ruokainspiraation lisäksi entistä enemmän tilaa myös muille ajankohtaisille aiheille, ilmiöille ja yhteistyöhankkeille. Suomen kolmanneksi suurimpana ruokakauppaketjuna haluamme luonnollisesti osallistua ruoan ja kaupan ympärillä käytävään keskusteluun myös oman median kautta”, sanoo Lidl Suomen viestintäpäällikkö ja Liedellä-median päätoimittaja Pilvi-Sisko Riikonen.

”Aller Ideasin huippuammattilaisten kanssa on ilo tehdä töitä! Olimme heti ensitapaamisesta alkaen samalla aaltopituudella ja Aller Ideasin tiimi sai heti kiinni siitä, mistä Lidlin brändissä on kyse. Elämänilo ja yllätyksellisyys näkyvät paitsi sisällöissä myös toimituksen tapaamisissa”, Riikonen jatkaa.

Yritysten omaan mediaan erikoistunut Aller Ideas -yksikkö on luonut useita tuloksellisia oman median ratkaisuja yrityksille ja omaa vahvaa strategista sisältöosaamista etenkin ruoka-, hyvinvointi- ja sisustusalalta. Aller Ideasin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Vepsäläinen, Yliopiston Apteekki, Lääkärikeskus Aava, Vaasan Sähkö ja Hartwall.

Aller Ideas

Lidlin reseptipankki

Uudistunut Liedellä-lehti